En kväll med: DR Zahi Hawass.

En kväll med: DR Zahi Hawass
Arkeologiska äventyr En föreläsning av Zahi Hawass I en spännande multimediapresentation, kommer den berömda egyptologen Zahi Hawass prata om hans äventyr i arkeologi.

Visa hela texten

Arkeologiska äventyr En föreläsning av Zahi Hawass   
I en spännande multimediapresentation, kommer den berömda egyptologen  Zahi Hawass prata om hans äventyr i arkeologi.    

Zahi Hawass är en av världens mest kända arkeolog och egyptolog. Otaliga utgrävningar, forskningsprojekt, publikationer, Tv-dokumentärer och föreläsningsturnéer har gjort honom känd för en bred publik. Fram till 2011 var han generalsekreterare för det Högsta rådet för antikviteter i Egypten. 

Under ca 90 minuters multimedia föreläsning, kommer Dr Zahi Hawass att, förutom Tutankhamun, berätta om sökandet efter drottningen Nefertitis grav, ge nya insikter om gravarna i Konungarnas dal och den spännande utforskningen av Cleopatras och Mark Anthonys gravar. 

Föreläsningen kommer också ta upp mysteriet med de stora pyramiderna, sfinxen, den gyllene kungens plötsliga död, sökandet av drottning Nefertitis mumie och upptäckten av gravarna av pyramidens byggare och drottning Hatshepsut mumie. 
Biografiska anekdoter och personliga erfarenheter från sina många år av vetenskaplig verksamhet kommer avrunda hans presentation. 
Frågor och svar samt boksignering kommer att äga rum efter föreläsningen.