Petra Mede.

Den ofrivilliga Divan

Petra Mede
Innanför galaklänningen Möt Petra Mede – den före detta dansaren som dök upp från ingenstans, gjorde succé som komiker, och plötsligt befann sig i en värld av galor, festivaler och TV-sändningar med hundratals miljoner tittare.

Visa hela texten

Innanför galaklänningen Möt Petra Mede – den före detta dansaren som dök upp från ingenstans, gjorde succé som komiker, och plötsligt befann sig i en värld av galor, festivaler och TV-sändningar med hundratals miljoner tittare. Många avgudar henne, andra ogillar hennes kompromisslösa framtoning – helt klart är att alla har en åsikt om denna partydrottning från Partille.

Men vad säger egentligen Petra själv, när hon inte läser upp röstningsresultat eller delar ut Guldbaggar? Vem döljer sig egentligen bakom Gaultierklänningarna och de ironiska skämten? Vet någon det – vet hon ens själv? För första gången står Petra Mede ensam på scen i över en timme och gör ett försök att bringa klarhet i tillvaron. Det blir en rapp föreställning med grubblerier, bryderier och en del sång – men allra mest den träffsäkra humor som blivit Petras kännetecken och gjort henne till en av landets klarast lysande stjärnkomiker.

Den ofrivilliga divan Petra Mede:
Regissör: Anders Lenhoff
Manusförfattare: Per Wickström och Samuel Åhman
Scenografi: Anders Lenhoff    
Koreograf: Anna Vnuk           
Musik: Janne Lundkvist, Per Wickström och Samuel Åhman
Ljusdesign: Kim Pons                  
Ljuddesign: Hans Anderson   
Make up & kostym: Shada Gharib
Fotograf på affischbilden: Mattias Edwall
Pressfoto: Håkan Larsson
AD/formgivare: Pär Wickholm    
Producent: Agneta Villman      
Grafik: Pxlsld

Tjuvkika här:
https://vimeo.com/196437339/8fd2c449aa